och avslutas med Jag skulle aldrig ljuga för dig
Om man är runt fyrtio och kvinna så kan säkert de flesta känna igen sig på något sätt i huvudpersonerna i Moa Herngrens roman Jag skulle aldrig ljuga för dig. Hon har skrivit en bok där fyrtioårskrisen slår till på alla plan men det känns lite överdiskuterat, var och varannan roman handlar om kvinna snart 40 som börjar omvärdera sitt liv. Det som jag mest av allt tar mig an känslomässigt i boken är barnen, de blir så vilsna när de vuxna är fullt upptagna med sig själva. Drömmar och ambitioner hos de vuxna inkluderar inte barnens behov av att bli sedda och älskade bara för att, utan prestation och utan motkrav. De är först och främst rekvisita i den vackra bilden av den lyckade familjen och då gäller det att de inte har för höga krav. Kärlek är inte att tänka på, specialfrukost och överplanerade födelsedagskalas det kan gå an men omtanke, omsorg och villkorslös kärlek finns inte på listan. Kall som is, avstängd och som en mekanisk robot sådan är mamma Cecilia, psykoterapeut med specialistkompetens på parförhållanden. Bara för att man talar behöver inget bli sagt, för att något är transparent behöver det inte vara autentiskt, äkta kan vara att bara känna inte tänka och det är de känslorna jag tar med mig efter att ha läst Moa Herngrens Jag skulle aldrig ljuga för dig, det och drömmen om en äkta Eamesfåtölj.
Vilket lästempo du har för tillfället. Riktigt imponerande!
Nu var ju 2 repriser så riktigt så fort går det inte… Jag tyckte mest det var lite roligt att presentera dem bredvid varandra.
Hej Anna! Hittade hit och fick ett lästips!
I höst kommer jag själv ut med en bok: "En mekanisk mamma", som handlar om den förlossningsdepression jag fick 2006.
Lite roligt därför att du skriver så i din resension om kvinnan i boken "avstängd och som en mekanisk robot", precis det jag menar med titeln i min bok..
Roligt att du hittade ett boktips här hos mig. Välkommen hit och Lycka Till med din bok!