tre bubblande glas till Hatties Liv
Då har vi bubblat igen, den här gången om Hatties Liv och extra kul var att 5 av 7 deltagare denna gång hade lyssnat på den som ljudbok. Flera var nöjda med inläsningen av Sharon Dyall men oj, så långsamt hon läser. Många timmars lyssning blev det till romanen som hade ett stark och smått chockartad start. Hattie, som är 17 år när boken börjar förlorar sina små tvillingsöner och den sorgen ligger som en raster över resten av romanen. Hon vågar inte fästa sig vid de barnen som kommer sen för kanske ska de också försvinna och inte förrän hon som åldring försonar sig med det som en gång var vågar hon skäppa in känslorna för barnen igen.
Barnen har gemensamt att de alla söker efter faran, kickar och bekräftelse och de verkar alla sakna den grundtrygghet som är grunden till ett lyckligt liv. Vi hade lite olika favoritberättelse i boken och det var extra roligt att alla bokbubblare denna gång hade läst ut, bara det får ge godkänt. Betyget blev en dryg trea av fem.
Vi konstaterade att det är ett oerhört vackert omslag som ger feel-goodvibbar men innehållet är ju inte alls muntert, snarare ganska miserabelt. Den svenska titeln känns också den lite missvisande, det är ju inte Hatties liv som beskrivs direkt. Den engelska titeln är The Twelwe Tribes of Hattie och det får mig att tro att där finns mängder av bibliska referenser som jag missat. De andra bokbubblarna hade inte heller tänkt på just det men däremot att boken känns sammansatt av 10 noveller. Just de två sakerna skickar jag vidare till Brombergs så att de kan ställa frågor om dem i samtalet med Ayana Mathis den 20 november.
Den andre december ses vi och bubblar igen, då ska vi läsa valfri julchicklit och dessutom ska vi byta julklappar. Det blir najs! 🙂
Alltid lika kul att läsa dina sammanfattningar av våra träffar – men du glömde allt prat om dvärgsex, vampyrer och Harlemn**rer :p
Hur var det nu, rubriken som vi skulle sätta var…
Vampyrer som har sex i en tidsmaskin. Sug på den!
*Like*
Har läst tre berättelser så här långt och knappast i läge att ommentera på hela boken.