långfredagen – nominerad till årets deckare

 

I veckan som gick så nominerades Långfredagen av Sarenbrant/Bergfeldt till årets svenska deckare och ska jag vara ärlig så hade jag börjat lyssna i somras och sedan gett upp. Men är den nominerad så ska jag ge den en ny chans. Det här är en spänningsroman som egentligen lämpar sig bra för att lyssna på, det är korta kapitel och storyn berättas ut flera olika perspektiv vilket gör att man få lyssna till – vem berättar nu?

Långfredagen tar delvis vid där Födelsedagen slutar, premisserna är att talkshowprogramledaren Frida von Engen skall göra come-back efter att ha varit borta från rutan en säsong. För att nystarten skall bli riktigt spektakulär så har de en helt hemlig gäst och säkerheten kring hen är rigorös. Publiken får lämna ifrån sig mobilerna och i direktsändning så kommer en mörkklädd person ut på scen, hen hotar att spränga hela studion i luften.

Så är de psyklogiska spelet inne i det slutna rummet igång. Utanför sitter sändningsledningen och polis och det hela blir än mer komplicerat eftersom flera av de inblandade har privata relationer. Helt ok underhållning blir mitt omdöme men kanske har jag blivit lite mätt på spänningsromaner. Jag lyssnar mycket på spänning och jag kan förstå att den blivit nominerad, nomineringarna är datadrivna och väljs genom antal lyssningar på Bookbeat. Ska jag vara ärlig så är ingen av de nominerade mina deckarfavoriter år.

Bildkälla: Bookmark förlag