den sista utposten – del 18

Ingen sommar utan ett besök på Gotland hos Anders Knutas och hans kollega, och sambo, Karin. Knutas närmar sig pensionen och när det är hans tur att vara pappaledig så kommer karriären inom polisen på Gotland vara slut. Han vet att han har en god efterträdare i Karin men är han redo att ta beslutet?

Det är högsommar på Gotland och i  en liten strandstuga hittas en kvinna mördad, när poliserna börjar undersöka hennes livssituation så finns det pusselbitar som inte riktigt passar. Hennes man har varit ute och festat medan de två små barnen har passats av en barnvakt samtidigt som kvinnan cyklat till den ensligt belägna stugan för att städa. Vad hade hon egentligen för ärende där?

Knutas och hans team jobbar på med att försöka lösa brottet och Karin, som är mammaledig med lilla dottern, har svårt att hålla sig ifrån fallet. Hon börjar nysta med bekanta och snart är hon mer inblandad än tänkt.

Den sista utposten av Mari Jungstedt är den 18 onde delen i serien om Knutas och det är habil svensk sommardeckare, inget extra men småtrevligt och lite lagom spännande. Inte alls dumt!

Bildkälla: Albert Bonniers förlag