Receptet räcker till en liten långpanna – ca 20 bitar. Ugn 200 grader.
kakan:
1 ägg vispas med 2 dl strösocker, sikta sedan i 4 dl vetemjöl, 2 msk bakpulver. Vänd ner 1 1/2 dl mjölk, 100 g smält smör och riv i 3 skalade mellanstora äpplen (gärna röda). Blanda varsamt och häll i ströad form- Grädda ca 15 minuter. Gör under tiden
toscasmeten:
Smält 50 g smör i en kastrull, rör i 2 dl cocos, 4 msk vispgräde, 1 dl strösocker och 1/2 dl sirap. Sjud några minuter.
När kakan är nästan färdiggräddad, efter sådär 15 minuter, ta ut den ur ugnen och häll over toscan. Grädda tills knäckig. Skär upp i rutor när ljummen. Njut av kombon äpplen, cocos och knäck!
Jag är lättfrestad som du vet. Sätter igång och bakar bums. Stora O älskar ju toscakaka, så kombinationen med äpple och kokos blir säkert en höjdare fram på kvällskvisten.
Mitt bak var till arbetskamraterna. Liten ruta blir det till M också…
Mmm, det låter verkligen gott! Jag gjorde min mormors tosca häromdagen. Nästa gång får det bli med äpplen 🙂
Egentligen gillar jag mandeltosca bäst av allt men det får man inte bjuda på jobbet pga allergi. Då funkar cocos bra!
Mums det måste testas.
Garanterat gott!