FN-dagsfika

Trädet dignar av äpplen och sötsuget sätter in – då passar en äppeltosca bra. Superlätt att få till och supergod.

Receptet räcker till en liten långpanna – ca 20 bitar. Ugn 200 grader.

kakan:
1 ägg vispas med 2 dl strösocker, sikta sedan i 4 dl vetemjöl, 2 msk bakpulver. Vänd ner 1 1/2 dl mjölk, 100 g smält smör och riv i 3 skalade mellanstora äpplen (gärna röda). Blanda varsamt och häll i ströad form- Grädda ca 15 minuter. Gör under tiden

toscasmeten:
Smält 50 g smör i en kastrull, rör i 2 dl cocos, 4 msk vispgräde, 1 dl strösocker och 1/2 dl sirap. Sjud några minuter.

När kakan är nästan färdiggräddad, efter sådär 15 minuter, ta ut den ur ugnen och häll over toscan. Grädda tills knäckig. Skär upp i rutor när ljummen. Njut av kombon äpplen, cocos och knäck!