familjens favorit
En primtalsfödelsedag kräver absolut en Budda! I mer än 20 år har rullen hängt med – den från Budapest ni vet. Familjen önskar alltsomoftast Budda, så ock idag när vi firar Gästbloggar’ns dag som är så ojämn att den till och med kvalar in som primtal. Här kommer receptet för de som har lust att fira med oss!
6 äggvitor
3 dl strösocker
50 g marsan för kokning
100 g hackade hasselnötter
mandelspån
3 dl vispgrädde
valfri frukt eller bär t ex mandarinklyftor från burk, blåbär, hallon eller som idag björnbär
smält mörk choklad, typ marabou mörk
Börja med att hacka nötterna fint, vispa sedan äggvitorna hårt. Vispa i sockret så att marängsmeten blir blank och toppig. Vänd sedan ned nötterna blandade med marsanen och bred ut på ett bakplåtspapper. Strö över mandelspån. Grädda ca 20 min i 175 grader. Låt svalna och vänd sedan upp bottnen och dra av pappret.
När bottnen svalnat vispar man grädden hårt, vänder i valfri frukt eller bär, breder ut över bottnen och rullar ihop. Ringla smält mörk choklad över. Klart!
förstår din familj 🙂
Saliven rinner till.
och nu är den slut… 🙂
Jag har provsmakat och kan intyga att Buddan var jättegod. Rekommenderas varmt. Den hemmalagade bérnaisesåsen tilltalade också mina smaklökar. Tack för en god födelsedagsmåltid.
🙂